Projecten

Duurzaam Ondernemen in Houten

Ondernemend Houten heeft de krachten gebundeld van de individuele verenigingen in de gemeente Houten om vanuit de gezamenlijkheid meer te kunnen betekenen voor ondernemers in Houten. Dat heeft zij onder meer gerealiseerd door middel van collectieve beveiliging en collectief glasvezel aan te bieden. Ook ondersteunt Ondernemend Houten duurzame initiatieven als de DO!Challenge en Energieke regio.

Glasvezel: supersnel internet

Het initiatief van YourXS en Crystal Networks is gebaseerd op collectiviteit. Dit betekent concreet dat als we met elkaar een deelname van 125 aansluitingen halen over alle bedrijven- terreinen in Houten we een eigen netwerk kunnen gaan realiseren! U profiteert als deelnemer van lage eenmalige aansluitingskosten en zeer scherpe maandelijkse tarieven voor hoge bandbreedtes en supersnel internet.

Collectieve beveiliging

De Stichting Beveiliging Bedrijfsterreinen Houten (SBBH) is een intiatief van de bedrijventerreinen, gemeente en politie. Zij realiseert de collectieve beveiliging op de bedrijventerreinen en buitengebieden in de gemeente Houten middels mobiele surveillance. De stichting geeft daarmee vorm aan een publiek private samenwerking waarbij de overheid en het bedrijfsleven samenwerken.

DO! Challenge

DO-Challenge is een initiatief van Ondernemend Houten, de koepelvereniging van de alle ondernemersverenigingen in Houten. Doel is om op een positieve wijze ondernemers te inspireren en stimuleren op het gebied van duurzaamheid. DO-Challenge wil Houtense bedrijven helpen om op innovatieve wijze duurzaam te ondernemen.

Energieke Regio

Stichting Energieke Regio is een organisatie zonder winstoogmerk, die is opgericht om doelen uit het SER Energieakkoord te helpen realiseren en daartoe landelijk wordt ondersteund door o.a. de Rijksoverheid en Rabobank.